Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Västerås IK Fotboll Pojkar 09:1

Referat: Eskilstuna City FK P09 - Västerås IK P09:1

Eskilstuna City FK P09 - Västerås IK P09:1 1-2 (0-1 1-1 0-0)

Matchreferat:

Vi åker till Eskilstuna för att möta City, ett lag vi aldrig tdigare mött utan bara sett på Instagram.
Så vi åker upp med vår egen matchplan, att fortsätta jobba på försvarsspelet, press-understöd och positionsspel.

Matchen drar igång och vi märker direkt att det är en ny nivå på motstånd. Duellerna är betydligt tuffare och vi möter ett lag som har en klar och tydlig spelide om hur man skall anfalla för att göra mål.

Efter ca sex minuter så får vi en drömstart på matchen. Efter et fint passningsspel så hamnar bollen hos Robin Dica, han klipper till bollen otagbart för målvakten och vi tar ledningen med 0-1. Supersnyggt!

Resten av halvleken så är det spel åt bägge håll och där bägge lagen är nära att göra mål, Pavel Tishky i VIK kassen gör några riktigt svettiga räddningar och vi kan leda med 1-0 efter de första 25 minuterna.

I den andra havleken så dröjer det tjugo minuter innan nästa mål kommer och Eskilstuna kvitterar efter att bollen skjutits på VIK spelare in i mål efter en rensning i försvarsspelet. Oturligt för oss, men faktiskt välförjänt sett hur matchen varit.
Precis innan halvtidsvilan så räddar Theodor Friberg ett av många farliga avslut, han är snabb i huvudet och drar en låååång utspark som Adam Nasrallah plockar ner snyggt och drar iväg i en sololöpning. Eskilstuna försvararen sliter och drar men Adam är stark i närkampen och dras omkull, men i samma ögoblick får han iväg ett skott som letar sig in i mål.

Efter två halvlekar så leder gulsvart med 2-1. I den tredje halvleken så är det mycket jämnt, Eskilstuna skapar massor men skjuter oftast så att Pavel kan rädda enkelt, VIK försöker spela sig upp i banan och är sånär på gång att göra mål, men inga fler mål sker under matchen och vi kan vinna denna match med uddamålet.

Vi lyfter fram bägge målvakterna lite extra denna match de är otroligt bra idag.
Adam Nasrallah får lite extra beröm då han gång på gång blir kapad utan att få med sig frisparkar, inget gnäll utan han fick tysta Eskilstuna med att göra segermålet. Övrigt så gör samtliga spelare en riktigt fin match och följer matchplanen perfekt.